> TIP-TIP WANITA HARI INI >> WANITA CEMERLANG


(1) :SIKAP KEIBUAN >>>Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan,lembut , mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketikasedang stress,cemas, gelisah dan senang.

(2) SIFAT KEANAK-ANAKKAN>>>Sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati. Tentunya sikap keanakan yang menyenangkan. Misalny¬a kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki, wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.

(3) : PENUH PENGERTIAN>>>Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, pandai memilih waktu yg sesuai utk berbincang dan bercerita masalah dan sebagainya.

(4) : PANDAI BERBICARA>>>Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walaupun topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita namun wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg aktif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik dan menghiburkan.

(5) : MENJAGA PENAMPILAN>>>Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, wangi, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya dan tahu merapikan diri sendiri. Rata-rata lelaki tak suka wanita yang selekeh dan comot.

(6) : SIMPATI DAN PRIHATIN>>>Lelaki suka wanita yg murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yg susah. Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah dan mempesonakan. Tentunya sikap Lelaki yang sedemikian juga di khendaki oleh para wanita….!!!

(7) : PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI>>>Wanita dan Lelaki yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai tambah yang lebih. Wanita maupun Lelaki tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda. Apabila berhadapan dgn suasana yg baru, mereka tidak gentar dan kekok, malah cepat menyesuaikan diri. Mereka tahu beradab samada sewaktu di bandar ataupun di kampung.

(8) SALING MENGHARGAI>>>Wanita dan Lelaki yang saling menghargai adalah pasangan yang serasi Rata-rata wanita suka diperlakukan dgn lembut dan di hargai jasa dan pengorbananya, lelaki juga suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Pengharg¬aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

TERLALU CEMBURU MEMBAWA PADAH, TERLALU PERCAYA MEMBAWA REBAH.

No comments: